ГоловнаСуспільствоВійна

Другого підозрюваного у розстрілі "групи Ендрю" відпустили під домашній арешт

Суд зобов'язав Долженка прибувати на кожну вимогу прокурора або слідчого

Другого підозрюваного у розстрілі "групи Ендрю" відпустили під домашній арешт
Фото: goodvin.info

Краматорський міський суд Донецької області звільнив з-під варти під домашній арешт Павла Долженка (позивний "Крим") - другого підозрюваного в розстрілі мобільної групи Андрія "Ендрю" Галущенка  у вересні 2015 року.

Про це йдеться в постанові Краматорського суду, повідомляє УНІАН.

Згідно з документом, суд частково задовольнив клопотання адвокатів Долженка і змінив йому запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням цілодобово носити електронний браслет. Крім того, суд зобов'язав  Долженка прибувати на кожну вимогу прокурора або слідчого до суду, не відлучатися з міста, в якому прописаний, без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в цьому кримінальному провадженні, здати закордонний паспорт.

"Термін дії домашнього арешту й обов'язків, покладених судом, визначити в межах двох місяців, до 2 червня 2016 року включно, якщо термін домашнього арешту не буде продовжений", - йдеться в постанові суду.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 році поблизу Щастя була розстріляна зведена мобільна група, загинули дві людини - відомий волонтер Андрій "Ендрю" Галущенко і співробітник фіскальної служби.

Голова Луганської ВГА Георгій Тука тоді заявив, що до злочину причетні військовослужбовці одного з підрозділів Збройних сил України, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі.

У лютому військова прокуратура затримала двох демобілізованих бійців 92-ї бригади ЗСУ за підозрою в розстрілі мобільної групи. 12 лютого був заарештований старшина окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександр Свідро ("Змій"). Йому були пред'явлені звинувачення за ч.2 ст.115 КК України - умисне вбивство з обтяжуючими обставинами.

14 лютого був затриманий боєць розвідроти Долженко.

1 березня суд  замінив Свідру запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram