ГоловнаСуспільствоВійна

Близько 1,5 млн українців на Донбасі опинилися на межі голоду, - ООН

300 тис. людей потребують термінової допомоги

Близько 1,5 млн українців на Донбасі опинилися на межі голоду, - ООН
Архивное фото. Авдеевка. Местные жители в очереди за гуманитарной помощью
Фото: Макс Левин

Збройний конфлікт на сході України став причиною того, що 1,5 млн українців зіткнулися з загрозою голоду, з них 300 тис. осіб відчувають гостру нестачу продовольства і потребують термінової допомоги.

Про це повідомляє "Центр новин ООН" з посиланням на інформацію Всесвітньої продовольчої програми (ВПП).

"Два роки насильства, обстрілів залишили невитравний слід у житті тисяч людей на сході України", - заявив представник ВПП ООН в Україні Джанкарло Стоппоні.

За його словами, в рамках програми планується щомісяця забезпечувати допомогою 270 тис. осіб серед найбільш незахищених категорій населення.

"Конфлікт все ще триває і ми мусимо зробити все для того, щоб якомога швидше дістатися до цих людей. Ми закликаємо всі сторони конфлікту забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства", - додав Стоппоні.

Зазначається, що найсерйознішу нестачу продовольства відчувають жителі не підконтрольних Україні територій Донбасу, а також населених пунктів уздовж лінії конфлікту.

Нагадаємо, раніше ООН попросила у донорів майже 300 млн доларів на фінансування Плану гуманітарного реагування для Донбасу на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram