ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики погрожують війною у разі введення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ

На їхню думку, це суперечить Мінським домовленостям

Бойовики погрожують війною у разі введення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ
Архивное фото. Наблюдатели ОБСЕ в Донецком аэропорту
Фото: EPA/UPG

Ватажки бойовиків на Донбасі погрожують масштабною війною у разі введення в зону проведення антитерористичної операції поліцейської місії ОБСЄ.

Про це заявили представники "ДНР" у контактній групи Денис Пушилін і Владислав Дейнего, інформує сепаратистський сайт "ДАН".

На їхню думку, це суперечить Мінським домовленостям.

"Створення збройної міжнародної поліції для забезпечення безпеки виборів, про яку постійно заявляє Порошенко, не передбачено Мінськими угодами, і прямо їм суперечить. Спроби ввести на територію "ДНР" та "ЛНР" озброєний контингент не тільки не додадуть стабільності, але навпаки - приведуть до масштабних сутичок, обернуться справжньою війною, в яку виявляться безпосередньо втягнуті країни Заходу", - заявили сепаратисти.

При цьому вони заявили, що Київ сам провокує їх на такі дії, щоб "загрібати жар чужими руками".

Нагадаємо, Петро Порошенко назвав введення поліцейської місії ОБСЄ умовою проведення виборів на Донбасі. Також, за його словами, Росія мусить реалізувати всі положення Мінських домовленостей, що стосуються безпеки, і не маніпулювати фразою "проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів". Нинішні ж ватажки, які керують окремими районами Донецької і Луганської області, мусять піти разом із російськими військами, підкреслив президент.

3 квітня Україна попросила ОБСЄ розмістити збройні пости на кордоні з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram