ГоловнаСуспільствоВійна

Студентські профспілки організували ходу проти скасування стипендій

МОН наполягає, що їх не скасовують

Студентські профспілки у четвер, 7 квітня, вивели на вулиці Києва молодь на попереджувальну акцію протесту "на захист гідного майбутнього студентської молоді України".

Як повідомляє кореспондент LB.ua, більшість гасел студентів стосуються стипендіального забезпечення. Зокрема, вони несли в руках плакати "Міністрам зарплату на рівні стипендії", "Сьогодні стипендії, а завтра що заберете?", "Скільки грошей заощадить уряд на стипендії студента", "Пане Квіт, як нам прожити на 825 гривень у місяць" , "Пані Совсун, скількох наших стипендій вартий ваш [логотип Apple]", "Моя стипендія - не для дірок у бюджеті" і т.п.

Заявлена чисельність учасників - понад тисячу студентів.

Вони зібралися біля Київського національного університету імені Тараса Шевченка, після чого пройшлися центральними вулицями столиці до Будинку уряду.

Варто зазначити, що міністр освіти Сергій Квіт ще в середу вранці відреагував на цю акцію.

"Дізнався про те, що студентські профспілки вживають заходи щодо організації акції протесту "проти скасування стипендій у 2016 році". Офіційно заявляю: ці витрати зменшуватися не будуть. Також нагадую про свої побажання до студентських профспілок: їх мають очолювати студенти; вони мусять публікувати фінансову звітність про свою діяльність в Інтернеті", - написав Квіт у своєму фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram