ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, 12 поранено за добу на Донбасі

Найспекотніше вчора було в Авдіївці

Військовий загинув, 12 поранено за добу на Донбасі
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, 12 отримали поранення.

Про це повідомив на брифінгу представник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Найспекотніше вчора було в Авдіївці, де бойові дії тривають цілодобово. Сили АТО неодноразово й успішно відкривали вогонь у відповідь, щоб припинили агресивні дії ворога. Противник зосередився у районі Ясинуватої, Яковлівки, Мінерального і веде вогонь звідти, намагаючись захопити промзону Авдіївки", - сказав він.

На Донецький напрямок випало три чверті від 70 обстрілів, зафіксованих у четвер. Окупанти тут активізувалися по всьому фронту.

На Луганському напрямку противник вчора тричі порушив режим тиші в районі Станиці Луганської, Трьохізбенки і в передмісті Попасної.

На Маріупольському напрямку ворожі обстріли відбулися ввечері. У Мар'їнці відкривали вогонь ворожі снайпери. У Новотроїцькому ворог двічі застосував САУ "Гвоздика". У Павлополі було три мінометні обстріли. Загалом на Маріупольському напрямку бойовики 16 разів відкривали вогонь.

Нагадаємо, бойовики ввечері у четвер пішли в атаку на військових у промзоні Авдіївки.

Бої довкола промзони Авдіївки активізувалися на початку березня. Сили АТО вибили бойовиків з їхніх позицій і отримали можливість встановити вогневий контроль над трасою Донецьк-Горлівка. Сепаратисти намагаються повернути втрачені позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram