ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 50 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Сили АТО 7 разів відкривали вогонь у відповідь

Сьогодні, 14 квітня, в день другої річниці з початку антитерористичної операції на Донбасі, бойовики 50 разів обстріляли позиції українських військових.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Зазначають, що терористи продовжують застосовувати заборонене озброєння, при цьому звинувачуючи сили АТО в порушенні мінських домовленостей.

З ночі бойовики дев'ять разів обстрілювали Авдіївку зі стрілецької зброї і гранатометів. А з 6-ї ранку - тричі відкривали вогонь із 82-міліметрових мінометів по Зайцевому, по одному разу по Авдіївці та шахті "Бутівка".

Пізніше терористи застосували 120-міліметрові міномети в районі Мар'їнки та Луганського, а в напрямку Новотроїцького - били з зенітних установок. "Паралельно з прицільними обстрілами ворог використовує також тактику "подразнюючого" вогню. Щоразу при наближенні супротивника на небезпечну відстань до наших опорних пунктів сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Таких епізодів за сьогодні вже сім. Майже всі - в районі промислової зони Авдіївки. Обстановка продовжує залишатися складною з можливим подальшим загостренням. Утім ЗСУ готові до будь-яких варіантів розвитку подій", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, завтра президент Петро Порошенко обговорить з Анґелою Меркель і Франсуа Олландом розміщення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram