ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ встановила відеокамеру в Авдіївці

Спостерігачі зможуть ефективніше контролювати порушення.

ОБСЄ встановила відеокамеру в Авдіївці

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ встановила дві камери відеоспостереження по обидві лінії зіткнення - в Авдіївці та на шахті "Жовтнева" (розташована в Донецьку в сторону Авдіївки).

"Зараз ми встановили камеру спостереження в м. Авдіївка, це дозволить нам спостерігати за ситуацією 24 години на добу. Точно таку ж камеру ми встановили годину назад у районі шахти "Жовтнева", - розповів перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Він підкреслив, що таким чином у СММ ОБСЄ є камери з обох сторін на лінії зіткнення, що дозволить більш ефективно моніторити ситуацію з порушеннями режиму тиші в Авдіївці та в районі шахти "Жовтнева".

"Камери спостереження будуть хорошим доповненням до патрулювання, яке і так відбувається в формі дзеркальних патрулів по обидва боки", - додав Хуг.

Він розповів, що зашифрована інформація з камер по закритих каналах зв'язку надходить в ОБСЄ і є власністю тільки організації.

Як відомо, раніше аналогічна камера була встановлена в районі Широкиного.

Нагадаємо, бої навколо промзони Авдіївки активізувалися на початку березня. Сили АТО вибили бойовиків з їх позицій і отримали можливість встановити вогневий контроль над трасою Донецьк-Горлівка. Сепаратисти намагаються повернути втрачені позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram