ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 9 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Поблизу Авдіївки і Зайцевого проти військовослужбовців ЗСУ застосували міномети

Бойовики 9 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Бойвики на Донбасі з початку дня вчинили 9 обстрілів позицій українських військових, повідомляється у вечірньому зведенні прес-центру штабу АТО.

Як зазначають військові, у неділю в напрямку підрозділів ЗСУ бойовиками скоєно два вогневі нальоти зі ствольної артилерії калібром 152 мм в районі Правдівки. В результаті застосування важкого озброєння у населеному пункті частково зруйновані кілька будинків мирних жителів і знищено будівлю місцевої церкви.

"Порушуючи Мінські домовленості бандитські формування вели вогонь із забороненої зброї і на інших напрямках. Зокрема, в районах Авдіївки та Зайцевого проти військовослужбовців Збройних Сил України було застосовано міномети. Поблизу Луганського противник використовував озброєння БМП разом із автоматичними гранатометами та кулеметами великого калібру. А в районі Мар’їнки обстріли велися із ручних гранатометів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні прес-служби штабу АТО.

Відзначається, що українські військові змушені були один раз відкривати вогонь у відповідь.

Нагадаємо, троє українських військовослужбовців загинули і ще шестеро отримали поранення під час бойових дій на сході України 23 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram