ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери доукомплектують систему управління артвогнем на передовій

Потрібні ще як мінімум три сервери і щонайменше десять станцій супутникового зв'язку

Волонтери доукомплектують систему управління артвогнем на передовій
Фото: facebook.com/backandalive

Волонтерам із "Повернись живим" необхідні додаткові кошти на придбання комп'ютерного обладнання, щоб розгорнути систему управління артилерійським вогнем "ГІС Арта" на Ясинуватсько-Авдіївській та Світлодарсько-Горлівській ділянках фронту.

Про це повідомляється у фейсбуці організації.

"Що відбувається на передку зараз? Звичайна війна. Війна за новими, гібридними правилами. Ворог вміє ховати міномети, танки і навіть БМ-ки, швидко переміщатися, точково атакувати. Що можна протиставити такій тактиці? Можливість оперативно отримувати, аналізувати і передавати інформацію тим, хто може краще відпрацювати по зафіксованій цілі. Це саме те, для чого ГІС "Арта" була створена, і те, що вона вміє найкраще", - пояснюють волонтери.

Зараз цією системою забезпечено тільки тонку смугу на самій передовій, і в ній є діри.

"Нам потрібні ще як мінімум три сервери і щонайменше десять станцій супутникового зв'язку. Крім них, нам також потрібні генератори, щоб забезпечити безперебійну роботу системи. Це великі гроші, але це кращий спосіб їх використовувати.

Кожна гривня, витрачена на ГІС "Арта" дає нам не ситуативну, а довгострокову перевагу", - зазначають волонтери.

Список необхідного:сервери (3 шт.) - 150 тис; станції супутникового зв'язку (14 шт.) - 168 тис; генератори ( 10шт.) - 40 тис; трафік (щомісяця) - 50 тис. Проект "Повернись живим"

Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

Усі реквізити і контакти тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram