ГоловнаСуспільствоВійна

Українські моряки на навчаннях відпрацювали відбиття атаки умовних терористів

Командування ВМС вирішило зробити такі навчання регулярними

Українські моряки на навчаннях відпрацювали відбиття атаки умовних терористів
Штаб ВМС в Одессе
Фото: dumskaya.net

Підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України від 26 квітня відпрацювали відбиття умовного нападу терористів на військову частину.

Про це повідомляє прес-служба командування ВМС, інформує "Крым. Реалии".

"У деяких підрозділах ВМС відпрацьовано заходи щодо відбиття і знищення терористичних формувань, які вчинили напад на військову частину", - йдеться в повідомленні.

Для підвищення навичок особового складу, командування ВМС ухвалило рішення про регулярне проведення таких навчань.

Більшість військових, які брали участь у навчаннях, мають досвід боїв в антитерористичній операції, пройшли курсову підготовку за стандартами НАТО.

У січні 2016 року берегові артилеристи ВМС провели навчання з бойовими стрільбами по морських цілях.

Нагадаємо, Росія окупувала й анексувала Крим після незаконного "референдуму" в березні 2014 року. Влада РФ всіляко заперечувала участь кадрових військових, які без розпізнавальних знаків захоплювали військові частини.

Згодом в інтерв'ю для фільму виробництва телеканалу "Россия" "Крым. Путь на родину", президент РФ Володимир Путін вперше зізнався, що особисто віддавав накази щодо передислокації підрозділів Збройних сил РФ на суверенну територію України.

Після анексії Криму тільки 10 з 61 одиниці військово-морської техніки, яка раніше базувалася в Криму, залишилися під керівництвом ВМС України. Штаб флоту розташований в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram