ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма обговорив з Геращенко ключові теми переговорів у Мінську

Чергова зустріч контактної групи відбудеться завтра, 29 квітня

Кучма обговорив з Геращенко ключові теми переговорів у Мінську
Леонид Кучма

Представник України у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кучма обговорив з уповноваженим президента з мирного врегулювання конфлікту Іриною Геращенко ключові питання завтрашньої зустрічі в Мінську.

Про це повідомила прес-секретар Кучми Дарина Оліфер у Фейсбуці.

За її словами, як і раніше, вкрай гостро стоїть питання зриву бойовиками звільнення заручників.

"20 квітня, під час попереднього засідання Тристоронньої групи у Мінську, всі сторони підтримали ініціативу української сторони і дали згоду на те, щоб таке звільнення відбулося перед Великоднем як жест гуманізму і доброї волі. Однак представники окремих районів Донецької та Луганської областей не виконали взятих на себе зобов'язань", - нагадала Оліфер.

Ще одним важливим питанням є безпечна робота пунктів пропуску на лінії зіткнення у дні великодніх свят.

"Ми наполягаємо: у жителів Донбасу має бути можливість перетинати КПВВ без побоювань за своє життя і здоров'я", - підкреслила прес-секретар.

Геращенко передала Кучмі відповідні пропозиції української сторони з усіх ключових питань роботи гуманітарної підгрупи.

"Заборона на мій в'їзд у Республіку Білорусь - це спроба третьої сторони зірвати Мінський процес. Але ми усвідомлюємо нашу відповідальність перед українським суспільством і українською державою, і тому не дозволимо себе спровокувати", - підкреслила вона.

Нагадаємо, засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську завтра, 29 квітня. Сьогодні Роман Безсмертний відмовився залишатися представником України в політичній підгрупі. Його місце посіла Ольга Айвазовська - голова правління громадської організації зі спостереження за виборами "ОПОРА".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram