ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО спростував інформацію про обстріл українськими військовими Оленівки

Спостерігачі російської сторони СЦКК у ніч з 26 на 27 квітня не зафіксували жодного випадку застосування артилерії з боку ЗСУ

Штаб АТО спростував інформацію про обстріл українськими військовими Оленівки
Фото: EPA/UPG

Штаб Антитерористичної операції назвав недостовірною інформацію про те, що причиною загибелі чотирьох осіб в Оленівці Волноваського району Донецької області 27 квітня 2016 року став обстріл з важкої артилерії з південного заходу.

Про це повідомляється в заяві штабу.

Виходячи з попереднього аналізу ситуації навколо трагічних подій в Оленівці і тактико-технічних характеристик 82-мм мінометів, у штабі повідомили, що ця зброя не могла застосовуватися на такій відстані.

"У міномета 2Б14 "Піднос" максимальна дальність стрільби становить 3000 метрів, а 2Б9 "Волошка" - 4200 метрів. Відстань від першої позиції підрозділів ЗСУ до місця інциденту становить 6,6 км", - наголошується в заяві військових.

Таким чином, ведення прицільного вогню з цього озброєння можливе тільки на території, що тимчасово підконтрольна незаконному збройному формуванню, наголошується в заяві штабу.

Відзначається, що, згідно з мінським домовленостями, важке озброєння калібром понад 100 мм, в тому числі 120-мм міномети і 122-мм гармати, відведено на встановлені відстані. Переміщення українськими підрозділами такого озброєння в сторону лінії розмежування не відбувалося, що підтверджується представниками СММ ОБСЄ.

Спостерігачі російської сторони СЦКК у ніч з 26 на 27 квітня 2016 року також не зафіксували жодного випадку застосування артилерійських знарядь з боку Збройних Сил України в напрямку Оленівки.

У штабі АТО назвали трагічні події в Оленівці цинічною, заздалегідь спланованою терористичною акцією, організованою російсько-окупаційними військами, коли з метою дискредитації ЗСУ ворог готовий обстрілювати мирних жителів на підконтрольних бойовикам територіях.

Нагадаємо, в ОБСЄ заявили, що загибель чотирьох цивільних у контрольованій "ДНР" Оленівці спричинив обстріл з важкої артилерії з південного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram