ГоловнаСуспільствоВійна

42 громадян Росії оголошено в розшук за шпигунство і терористичну діяльність, - СБУ

Шість громадян Росії засудили в Україні за терористичну діяльність і шпигунство

42 громадян Росії оголошено в розшук за шпигунство і терористичну діяльність, - СБУ

З лютого 2014 року слідчі Служби безпеки України притягнули до кримінальної відповідальності 97 громадян Російської Федерації. 91 росіянина підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України (ст.110 Кримінального кодексу) і терористичні діяльності (ст. 258 ККУ), 6 громадян РФ -у шпигунстві на користь Росії (ст. 114 ККУ). Про це йдеться у відповіді СБУ на запит LB.ua.

Крім того, протягом двох років Служба безпеки передала до суду 30 обвинувальних актів проти громадян РФ. 24 справи ще розглядаються в судах, а 6 осіб засуджено. Двоє з них отримали 9 і 10 років обмеження волі за шпигунство.

Як повідомляє СБУ, наразі 42 громадян Росії оголошено в розшук.

СБУ також підтвердила, що під час засідань Тристоронньої контактної групи у Мінську в рамках переговорного процесу зі звільнення полонених представники "ДНР"/"ЛНР" неодноразово передавали українській стороні списки осіб для обміну, в яких були вказані громадяни РФ. Водночас, чи обмінювали росіян на українських полонених, СБУ не повідомила.

Нагадаємо, уповноважений МЗС РФ з прав людини Костянтин Долгов заявляв, що більш ніж 130 громадянам РФ висунули звинувачення у зв'язку з участю у бойових діях на Донбасі і близько сотні перебувають в ув'язненні в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram