ГоловнаСуспільствоВійна

Рідні утримуваних у "ДНР/ЛНР" попросили голів РПЦ і УПЦ МП допомогти у звільненні заручників

Від офіційних представників української влади відомо про готовність на компромісній основі обміняти полонених

Рідні утримуваних у "ДНР/ЛНР" попросили голів РПЦ і УПЦ МП допомогти у звільненні заручників
Фото: стоп-кадр видео

Матері та дружини заручників, які перебувають на території, контрольованій "ДНР/ЛНР", звернулися з листом до патріарха Російської православної церкви Кирила і предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрія з проханням напередодні Великодня посприяти якнайшвидшому звільненню з полону їхніх рідних і близьких.

Про це в Facebook повідомила представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Матері і дружини заручників найбільше мріяли зустріти світле свято Воскресіння Христового вже зі своїми дорогими хлопцями. Ці вбиті горем жінки щиро вірили, що якщо всі сторони в переддень Великодня публічно пообіцяли звільнити заручників, то так і буде... Сьогодні матері і дружини надіслали відкритого листа настоятелям православної церкви МП з одним проханням: нагадати тим, від кого залежить звільнення заручників, віра - це не свічку в церкві поставити на свято. Це милосердя. Це дотримання заповіді: не збреши. Це вчинок. Це гуманізм і людяність", - написала Ірина Геращенко.

У зверненні до голів церков жінки вказують, що від офіційних представників української влади знають про готовність на компромісній основі обміняти тих, кого було викрито у злочинах проти держави та її безпеки, і "на кого також чекають вдома в Донецьку та Луганську".

"Щиро сподіваємося, що ці пропозиції будуть почуті і дозволять заради миру звільнити людей", - ідеться в тексті відкритого листа.

Нагадаємо, на засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі в п'ятницю, 29 квітня, домовленостей про обмін полоненими досягнуто не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram