ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма закликав Росію і бойовиків дотримуватися режиму тиші на Донбасі

Незважаючи на перемир'я, бойовики продовжують обстріли

Кучма закликав Росію і бойовиків дотримуватися режиму тиші на Донбасі
Фото: Макс Левин

Незважаючи на оголошене перемир'я на час Великодня і травневих свят, бойовики продовжують обстрілювати позиції військових на Донбасі.

Про це заявив представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, повідомила його прес-секретар Дарка Оліфер у Фейсбуці. "Напередодні в Мінську Контактна група заявила про підтримку режиму повного припинення вогню, починаючи з 30 квітня 2016 року. Однак станом на поточну добу були порушення такого режиму з боку окремих районів Донецької та Луганської областей. Такі порушення були в Широкиному, Авдіївці, Мар'їнці, зокрема, були і мінометні обстріли", - заявив Кучма.

Він підкреслив, що українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов'язання і не відповідає на провокаційні обстріли.

"У ситуації, яка склалася, я закликаю Російську Федерацію, а також ОРДО і ОРЛО, як сторони прийнятих домовленостей, виконувати взяті на себе зобов'язання з припинення вогню напередодні великодніх свят", - заявив Кучма.

Як повідомив кореспондент LB.ua, вночі терористи обстрілювали Зайцеве у районі окупованої Горлівки. Населений пункт і позиції військових обстрілювали з мінометів, стрілецької зброї і гранатометів. За словами бійців, в результаті загорілися два будинки.

Фото: Макс Левін

Нагадаємо, режим тиші, згідно з домовленостями в Мінську, повинен діяти вже кілька місяців, однак він регулярно порушується бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram