ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області на міні підірвався трактор

Тракторист бачив таблички з написом "Міни", але проігнорував попередження

У Донецькій області на міні підірвався трактор
Фото: Пресс-служба ГУНП в Донецкой области

У Донецькій області 3 травня в полі в с. Черненко, що біля прифронтового Гнутового, на міні підірвався трактор.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

Як повідомляють, близько 09:30 до Волноваського відділку поліції надійшло повідомлення від медиків міської лікарні Маріуполя про те, що до них доставлено чоловіка з різаними ранами лобної ділянки. Йому надали медичну допомогу і вже відпустили додому.

"Правоохоронці з'ясували, що житель Талаківки орав поле в с. Черненко, що біля прифронтового Гнутового, на прохання фермера. Варто зазначити, що потерпілий бачив таблички з написом "Міни", але проігнорував попередження. Свій вчинок пояснив тим, що чомусь подумав, що поле вже знешкоджено", - відзначають у поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Фото: Прес-служба ГУНП у Донецькій області

Від початку 2015 року це вже 8-й випадок, коли при виконанні сільгоспробіт трактор наїжджає на міну.

Також із початку 2015 року досі внаслідок підривів на розтяжках, мінах і інших невідомих вибухових пристроях у Донецькій області загинуло 30 мирних жителів, з них 4 дитини, 9 жінок і 17 чоловіків. Поранено 75 людей (5 дітей, 28 жінок і 42 чоловіки). Таким чином, усього постраждало 105 осіб.

Нагадаємо, 28 квітня в Донецькій області в результаті бойових дій отримали поранення двоє цивільних. Житель Дзержинська отримав вогнепальні поранення. Ще один житель Донецької області підірвався на міні і був госпіталізований у хірургічне відділення центральної районної лікарні Костянтинівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram