ГоловнаСуспільствоВійна

Спецназ КОРД отримав новий бронеавтомобіль "Варта"

"Варта" розганяється по шосе до швидкості 110 км/год

У Національній академії МВС пройшло урочисте вручення сертифікатів випускникам курсу підготовки підрозділу КОРД. На заході була представлена техніка, яку взяв на озброєння спецназ КОРД. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

На майданчику були представлені три спеціалізовані броньовані автомобілі для перевезення особового складу "ВАРТА".

СБА "ВАРТА" зроблені в Україні, виробник - Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка". Автомобіль належить до класу MRAP (англ. Mine resistant ambush protected - захищений від підриву і атак із засідок) - колісні бронемашини з посиленим протимінним захистом. Машина такого типу має великий дорожній просвіт, V-подібне днище, що дозволяє ефективно розсіювати енергію вибуху і добре протистояти осколкам, броньовий захист захищає від стрілецької зброї, шасі, що дозволяє під вогневим впливом противника впевнено вивезти особовий склад у безпечне місце.

Машини типу MRAP застосовуються при переміщеннях особового складу територіями, на яких діють різні бандформування, для перевезення VIP-пасажирів в умовах підвищеної терористичної небезпеки, для постачання віддалених опорних пунктів і гарнізонів та в інших подібних випадках. У США машини такого типу, як OshcoshL-ATV (оборонне замовлення США 54599 машин), MaxxPro (оборонне замовлення США 9000 автомобілів) впевнено замінюють застарілі Humvee без протимінного захисту.

У СБА "ВАРТА" використовується спеціальне шасі, доопрацьоване для експлуатації в умовах жорсткого бездоріжжя. Шасі 4х4, з посиленою підвіскою, додатковим пакетом ресор, амортизаторів і централізованою системою підкачування шин.

СБА "ВАРТА" розганяється по шосе до швидкості 110 км/год. При цьому запас ходу по шосе становить до 1200 км.

Для впевненої експлуатації на бездоріжжі машина має значні кути звисів - передній 37 градусів і задній 28 градусів. Кут крену становить 24 градуси. У взаємодії з потужним турбодизелем і спеціалізованою трансмісією зі пониженим рядом, цей пакет позашляхових можливостей дозволяє впевнено почуватися на всіх елементах навчальної танкової траси. Що і було підтверджено під час відомчих випробувань, які проводили Міністерство оборони України спільно з Міністерством внутрішніх справ, Прикордонною службою України, Національною Гвардією України в січні-квітні цього року.

Бронекапсула СБА "ВАРТА" побудована за V-подібною формулою для збільшення протимінної стійкості. Для надійного захисту екіпажу та десанту СБА "ВАРТА" в бронекапсулі використовували броню 560 щільності виробництва шведської фірми ARMOX. Броньована капсула відповідає класу захисту ПЗСА-5 згідно з ДСТУ-3975-2000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram