ГоловнаСуспільствоВійна

Голова УПЦ МП допоможе зі звільненням полонених

Онуфрій надіслав звернення Кирилу й архієреям на окупованих територіях.

Голова УПЦ МП допоможе зі звільненням полонених
Фото: http://orthodox.org.ua/

Українська православна церква (Московський патріархат) посприяє пошуку і звільненню полонених українських солдатів у зоні військового конфлікту на Сході України.

Як повідомляють на сайті церкви, про це повідомив предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій в п'ятницю на зустрічі з делегацією Всеукраїнського руху матерів і родичів учасників АТО "Берегиня".

Онуфрій ознайомився зі списком полонених, уточнив дані про місце перебування українських солдатів і запевнив їх матерів, що передасть інформацію місцевим архієреям, щоб вони на місцях вели переговори.

УПЦ МП скерувала звернення матерів і списки полонених своїм єпископам на непідконтрольних Україні територіях, а також предстоятелю РПЦ патріарху Кирилу з проханням вплинути на ситуацію.

Також митрополит Онуфрій пообіцяв допомогти в організації поїздки солдатських матерів на окуповані території. Родичі полонених розраховують домогтися звільнення, ведучи прямі переговори з представниками "ДНР" і "ЛНР".

Нагадаємо, процес обміну полоненими зайшов у глухий кут. Запланований обмін у форматі 25 на 50 (25 утримуваних у "ДНР" людей на 50 сепаратистів, затриманих в Україні), який готували до Великодня, зірвався.

Усього на окупованих територіях утримують понад 130 полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram