ГоловнаСуспільствоВійна

З'явилися фото нічного артобстрілу Авдіївки

Поліція розслідує подію як теракт

Поліція Донецької області опублікувала фото наслідків нічного обстрілу Авдіївки, внаслідок якого було поранено мирну мешканку і згоріли декілька житлових будинків.

Як повідомляють на сайті поліції, артобстріл почався в суботу близько 23:00.

"До чергової частини Авдіївського відділення поліції з лікарні надійшло повідомлення про надання медичної допомоги 59-річній жінці з осколковими пораненнями гомілки та сідниць. Пошкодження потерпіла отримала під час нічного обстрілу міста з боку тимчасово окупованої території. Її будинок згорів. Окрім того, в результаті потрапляння снаряда у двір приватного домоволодіння по вулиці Леваневського, 9 пошкоджено вікна, дах і фасад будівлі", - повідомили в поліції.

На місці події працює слідчо-оперативна група, яка надає допомогу городянам і документує наслідки обстрілу. Інформацію про постраждалих і інші руйнування уточнюють.

"Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт)", - повідомили поліцейські.

У штабі АТО повідомили, що українські військові евакуювали з Авдіївки групу спостерігачів Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

"Щільність вогню була настільки високою, що існувала пряма загроза для життя і здоров'я не тільки місцевих жителів і українських військовослужбовців, але і групи представників СЦКК, до складу якої входили і двоє офіцерів ЗС РФ", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 30 разів порушили режим перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram