ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко анонсувала позитивні новини з приводу Савченко, Солошенка та Афанасьєва до кінця травня

Гуманітарна підгрупа "веде дуже велику роботу" для звільнення заручників

Геращенко анонсувала позитивні новини з приводу Савченко, Солошенка та Афанасьєва до кінця травня
Фото: Макс Левин

До кінця травня очікують позитивних новин із приводу української льотчиці Надії Савченко, а також інших політичних в'язнів у Росії - українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

Про це заявила в ефірі телеканалу "112 Україна" представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

За її словами, гуманітарна підгрупа "веде дуже велику роботу" для звільнення заручників.

"Ми очікуємо до кінця місяця позитивних новин з приводу вирішення долі Надії Савченко, а також політв'язнів, яких утримують у РФ - Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва", - сказала Геращенко.

Вона також зазначила, що питання звільнення заручників на особистому контролі тримає Президент Петро Порошенко.

"Якщо говорити про звільнення заручників, яких утримують на окупованому Донбасі, там сьогодні 112 українців - це військові та цивільні, і поки процес їх звільнення заблокований, бойовики вимагають амністію прийняти", - додала Геращенко.

Нагадаємо, в березні російський суд засудив Савченко до 22 років позбавлення волі, визнавши її винною у вбивстві, замаху на вбивство і незаконному перетині російського кордону. Її можуть обміняти на засуждених в Україні російських військових Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. 18 квітня Голосіївський районний суд Києва засудив їх до 14 років позбавлення волі.

Афанасьєва затримали в окупованому Криму в травні 2014 року. Російський суд визнав його винним у підготовці терактів. Пізніше його засудили до семи років позбавлення волі.

72-річного пенсіонера Солошенка затримали в серпні 2014 року, коли він приїхав до Москви на ділову зустріч. У ФСБ РФ заявили, що він нібито намагався незаконно купити секретні комплектуючі до зенітно-ракетного комплексу С-300. У жовтні 2015 Мосміськсуд засудив пенсіонера до шести років колонії суворого режиму. У березні він подав клопотання президенту РФ Володимирові Путіну про помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram