ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, восьмеро поранені через обстріл Авдіївки

За добу військові нарахували майже 50 обстрілів.

Двоє військових загинули, восьмеро поранені через обстріл Авдіївки
Фото: facebook.com/ryabokon.maxim

Двоє бійців Збройних Сил України загинули і восьмеро отримали поранення в результаті вечірнього обстрілу бойовиками промзони Авдіївки ввечері 23 травня.

Про це повідомив координатор Центру волонтерів "Народний проект" Максим Рябоконь із посиланням на військових, які перебувають на місці події.

"У нас два 200-ті і вісім 300-х. Терористи валять сильніше, ніж зазвичай. Обстріл почався ввечері. Приблизно о 20:37 у нас уже були перші втрати. Наразі всіх поранених доправили в госпіталь Покровська [колишній Красноармійськ]", - вказано в повідомленні на сайті "Народного проекту".

У своєму фейсбуці Рябоконь уточнив, що втрат зазнав 90-й окремий аеромобільний батальйон (Житомир).

Тим часом прес-центр штабу АТО повідомляє, що ситуація на Донбасі загострилася. За минулу добу бойовики 47 разів відкривали вогонь по укріпленнях ЗС України уздовж всієї лінії зіткнення. Найактивніше - в темний час доби. Авдіївку обстрілювали з мінометів і гранатометів.

Увечері противник інтенсивно обстрілював опорні пункти в районі Мар'їнки, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети різних систем і 82-міліметрові міномети. Кілька разів відкривав там вогонь і ворожий снайпер. На тій самій ділянці бойовики били з 82-міліметрових і 120-міліметрових мінометів по захисниках Красногорівки.

На Горлівсько-Світлодарській дузі під ворожий вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів потрапили опорні пункти сил АТО неподалік Зайцевого і Луганського.

На Маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь і з великокаліберних кулеметів, гранатометів, час від часу з зенітних установок по укріпленнях ЗСУ поблизу Широкиного, Березового і Гнутового. А по Лебединському пізно ввечері вдарили з мінометів калібру 120 мм.

У Луганській області стріляли з гранатометів на підступах до Станиці Луганської і Новозванівки.

За минулу добу зафіксовано дев'ять прольотів ворожих безпілотників.

Після півночі в ніч проти вівторка противник продовжив обстрілювати з мінометів укріплення сил АТО біля Мар'їнки і Красногорівки. У Луганській області стріляли з великокаліберних кулеметів і озброєння БМП у районі Новозванівки. В цілому з півночі бойовики дев'ять разів застосовували зброю проти українських воїнів.

Нагадаємо, вчора штурмовий батальйон "Айдар" ЗСУ повідомив про загибель двох своїх бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram