ГоловнаСуспільствоВійна

Слідком РФ взявся за Зеленського через фінансування АТО

Новий фільм українського актора зібрав у прокаті понад 20 млн гривень

Слідком РФ взявся за Зеленського через фінансування АТО
Фото: wek.com.ua

Слідчий комітет Росії проводить перевірку даних про участь українського актора Володимира Зеленського у фінансуванні антитерористичної операції на Донбасі.

Також російські слідчі мають намір вивчити, чи містять його висловлювання "заклики до розв'язування війни на Донбасі", інформує РИА Новости.

Ініціаторами перевірки були депутати Держдуми РФ від ЛДПР Михайло Дегтярьов і Олександр Курдюмов, які направили у слідком відповідне звернення.

Крім того, вони просили перевірити виступи Зеленського перед українським військовими в районі Маріуполя і Краматорська у 2014 році, які російські депутати визнали "закликами до розв'язування агресивної війни".

"З метою об'єктивної, повної та всебічної перевірки отриманої інформації проводиться комплекс слідчих дій та оперативно-розшукових заходів. Крім того, наразі призначено комплексну психолого-лінгвістичну судову експертизу", - йдеться у відповіді Слідкому РФ.

Раніше депутат від КПРФ Сергій Обухов закликав російські компанії оголосити бойкот Зеленському.

Нагадаємо, у Росії Зеленського і народну артистку СРСР Аду Роговцеву звинувачують у тому, що вони переказували гроші, зароблені в РФ, на потреби бійців АТО. Незважаючи на всі заклики бойкотувати Зеленського, новий фільм з його участю заробляє у російському прокаті мільйони.

У кінотеатрах України фільм студії "Квартал 95" "8 кращих побачень" за перший вікенд прокату зібрав 22,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram