ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики намагалися штурмувати позиції військових у районі Новотроїцького

За добу терористи 33 рази обстріляли сили АТО

Бойовики намагалися штурмувати позиції військових у районі Новотроїцького
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною. За минулу добу бойовики 33 рази застосовували зброю проти українських військових, переважно затемна.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Терористи інтенсивно обстрілюють опорні пункти сил АТО в Авдіївській промзоні. Уночі вони кілька разів відкривали тут вогонь із гранатометів, зенітних установок і 82-міліметрових мінометів. Вогонь зі стрілецької зброї там практично не вщухає.

На Горлівсько-Світлодарській дузі знову під ворожими обстрілами зі стрілецької зброї і гранатометів опинилися позиції бійців у районі Зайцевого і Луганського.

На Луганському напрямку по позиціях військових у районі Сокільників двічі били з протитанкових керованих комплексів. З гранатометів бойовики вели вогонь по захисниках Станиці Луганської.

Неспокійно було і на Маріупольському напрямку. Тут із гранатометів бойовики обстрілювали Широкине, Гранітне та Гнутове. Крім того, ввечері терористи спробували прорвати оборону неподалік Новотроїцького. За підтримки бойових машин піхоти, снайперів, вогню з гранатометів вони перейшли до штурмових дій. Військові відкрили вогонь у відповідь на ураження і знищили БМП бойовиків, після чого ті відступили.

Також за добу було зафіксовано прольоти дев'яти ворожих розвідувальних безпілотників.

Після півночі бойовики вже чотири рази застосовували зброю - зі стрілецької зброї і гранатометів обстрілювали Широкине, Авдіївку і Зайцеве.

Нагадаємо, протягом вчорашнього дня ситуація в зоні АТО трохи стабілізувалася, але залишалася складною. Бойовики 13 разів порушили домовленості про припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram