ГоловнаСуспільствоВійна

Прохання про помилування Александрова і Єрофєєва подано Порошенкові, - адвокат

За словами захисника, така сама процедура відбувається в Росії із Савченко

Прохання про помилування Александрова і Єрофєєва подано Порошенкові, - адвокат
Фото: Сергей Нужненко

Прохання про помилування російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова вже подано президентові Петру Порошенку.

Про це повідомив адвокат Александрова Валентин Рибін, інформує ТАСС.

"Прохання про помилування Єрофєєва й Александрова вже подано на підпис президентові України", - сказав захисник, не уточнивши, від кого саме подано прохання.

Рибін також пояснив, що визнання своєї провини засудженими не є обов'язковою підставою для подачі прохання про помилування.

"Для подачі прохання досить вироку, який набув чинності", - додав захисник.

За його словами, така сама процедура відбувається зараз у Росії з Надією Савченко.

"Це дзеркальна процедура. До вечора буде зрозумілим результат обміну (Єрофєєва й Александрова на Савченко)", - зазначив Рибін.

Нагадаємо, Єрофєєва й Александрова затримали українські військові під час бою в районі селища Щастя Луганської області 16 травня 2015 року. Під час цієї сутички загинув український військовий Вадим Пугачов. Голосіївський районний суд засудив їх до позбавлення волі строком на 14 років із конфіскацією. Вирок набув чинності 23 травня.

Савченко, яку російський суд засудив до 22 років в'язниці, заборонила своїм адвокатам просити про помилування чи оскаржувати її вирок. Однак вчора її адвокат Марк Фейгін заявив, що спробує переконати Савченко подати прохання про помилування.

Порошенко ще в березні заявляв, що Україна готова обміняти російських грушників на Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram