ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ відкрила патрульну базу в Щасті

Місія розраховує, що число порушень зменшиться.

ОБСЄ відкрила патрульну базу в Щасті
Фото: osce.org

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні в середу відкрила нову передову патрульну базу (ПББ) в Щасті Луганської області. База розширить можливості місії в моніторингу ситуації з безпекою як у підконтрольних, так і непідконтрольних уряду районах.

"Нова ППБ розташована менш ніж за 500 м від лінії розмежування, що дозволить нашим спостерігачам бути ближче до районів, де спостерігається найбільша кількість порушень, і оперативно реагувати на повідомлення про інциденти. Постійна присутність СММ також має стимулювати сторони більш ретельно дотримуватися режиму припинення вогню і мінських угод", - сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ Александер Хуг, повідомляють на сайті ОБСЄ.

База в Щасті - дев'ята передова патрульна база місії в східній Україні і четверта в Луганській області.

Раніше СММ відкрила п'ять баз у Донецькій області (в підконтрольних уряду м. Волноваха, м. Покровськ (раніше - м. Красноармійськ), м. Світлодарськ і в непідконтрольних уряду Горлівці і Дебальцевому); і три в Луганській області (в підконтрольних уряду смт Новоайдар і смт Станиця Луганська і в непідконтрольних уряду м. Кадиївка (раніше - м. Стаханов)). Таким чином, разом з офісами місії в Донецьку та Луганську, а також представництвами в Маріуполі, Краматорську та Сєверодонецьку, нова ППБ збільшує кількість місць постійної присутності СММ на сході до 14.

З метою поліпшення моніторингу та звітності місія має намір відкрити більше таких баз по обидва боки від лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram