ГоловнаСуспільствоВійна

14 військових отримали поранення за добу

Восьмеро бійців постраждали в БТР, який підірвався на міні.

14 військових отримали поранення за добу
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в результаті бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 14 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося внаслідок ворожих обстрілів на Донецькому напрямку, а також унаслідок підриву БТР-80 на протитанковій міні під Старогнатівкою, повідомив спікер АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші один раз у Станиці Луганській.

На Донецькому напрямку активні бойові дії велися в Зайцевому, Авдіївці і на двох позиціях по периметру Донецького аеропорту (Опитне і позиція "Шахта Путилівська" (також відома як «Шахта Бутівка-Донецька»). Окупанти різко збільшили щільність мінометного вогню. Упродовж минулої доби по позиціях військових було випущено понад 100 мін. Також епізодично ворог застосовує БМП. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, в тому числі 12 із застосуванням мінометів.

На Маріупольському напрямку ситуація дещо спокійніша - вчора там було 14 ворожих обстрілів, зокрема шість мінометних. Противник порушує режим тиші по всьому фронту, проте найбільше обстрілів відбулося в Красногорівці, під Докучаєвськом і Широкиним.

Учора було зафіксовано 9 польотів ворожих безпілотників уздовж всієї лінії фронту. Один БПЛА запустили з території Росії. Від початку травня противник організував 91 політ БПЛА, з яких 59 - за останній тиждень.

Нагадаємо, в середу в зоні антитерористичної операції поранили двох українських військовослужбовців. Поранення бійці отримали внаслідок снайперських обстрілів у Зайцевому і Новотроїцькому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram