ГоловнаСуспільствоВійна

Голлівудська актриса Ешлі Джадд відвідала Донбас (додано фото)

Актриса побувала у Краматорську, Слов'янську і Святогорську

Посол доброї волі Фонду народонаселення ООН (UNFPA) Ешлі Джадд відвідала Донбас, щоб привернути увагу до вразливості жінок і дівчат в умовах військового конфлікту.

Про це повідомляється на сайті Фонду.

Це другий візит письменниці і актриси Джадд у ролі посла доброї волі UNFPA.

Актриса побувала у Краматорську, Слов'янську і Святогорську, вона відвідала пологовий будинок, соціальні центри та притулки для переселенців, де познайомилася з жінками, які постраждали від конфлікту.

"У тому, що ви стали жертвами насильства немає вашої провини. Вам не треба соромитися цього, ви гідні тільки поваги за вашу боротьбу з цією проблемою", - підкреслила актриса.

В організації зазначають, що в усьому світі рівень гендерно обумовленого насильства різко зростає в умовах конфлікту, і, на жаль, Україна не є винятком. Згідно з дослідженнями UNFPA, 22% жінок в Україні пережили або досі страждають від фізичного або сексуального насильства, при цьому дві третини з них ніколи не зверталися по допомогу.

"Ми намагаємося достукатися до жінок, які постраждали від насильства з закликом не мовчати про це ганебне явище. Багато випадків насильства залишаються нерозголошеними. Чому? З одного боку у країні не вистачає якісних послуг для допомоги таким людям, а з іншого - існує тенденція приховувати цю проблему, - сказала Джадд. - Це підтверджується попередніми дослідженнями і досвідом діяльності ООН в Україні: близько 80% жінок, які пережили насильство, ніколи не зверталися по медичні послуги чи у правоохоронні органи".

Ешлі Джадд - 48-річна американська актриса, гуманітарний і політичний діяч, дизайнер, модель і філантроп, найбільш відома за головними ролями у кінофільмах "Цілуючи дівчат", "Подвійний прорахунок", "Особливо тяжкі злочини" та "Амнезія".

Нагадаємо, раніше голлівудський актор і посол ЮНІСЕФ Орландо Блум побував у Краматорську та інших містах Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram