ГоловнаСуспільствоВійна

Ландік звинуватив Єфремова і Кілінкарова у появі "ЛНР"

"Докази приведуть спочатку до місцевих регіоналів і комуністів, а потім - до Єфремова"

Ландік звинуватив Єфремова і Кілінкарова у появі "ЛНР"
Фото: newsper.net

Колишній депутат Верховної Ради Володимир Ландік заявив, що екс-регіонал Олександр Єфремов та комуніст Спірідон Кілінкаров причетні до появи терористичної організації "ЛНР".

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Online.ua.

"Ніхто задарма нічого не робив, усі ці рухи сепаратистські фінансувалися. Слідству потрібно пройти весь ланцюжок, з самого низу: і докази приведуть спочатку до місцевих регіоналів і комуністів, а потім - до Єфремова", - заявив він.

Як приклад він навів випадки блокування пересування українських військ на станції Вільхова та у Старобільську навесні 2014 року. У першому випадку, за словами Ландика, це робили активісти Партії регіонів, у другому - м'ясники і таксисти за гроші компартії. "Схожі акції були всюди у Луганській області: у Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську. Людей частково давала Партія регіонів, а платив за це Спірідон Кілінкаров", - заявив екс-депутат.

Ландік стверджує, що особисто бачив, як Кілінкаров давав пакет з грошима першому секретареві Рубіжанського міськкому КПУ Неллі Задираці, яка була потім головною призвідницею заворушень у Рубіжному. Сам Кілінкаров, заявив депутат, отримував гроші у Києві від голови Компартії України Петра Симоненка.

Що стосується Єфремова, то Ландік стверджує, нібито той у лютому 2014 року узгоджував розкол України з радником президента Росії Сергієм Глазьєвим.

"У лютому 2014 року в Луганську був "сходняк". Приїхали брат Королевської та Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовилися, як ділити активи після повалення української влади у Луганську. Єфремову сказали: "Нам не потрібен Луганськ, Донецьк - ви тут будете командувати! Зустріч із Королевським та Глаз'євим відбулася у маєтку Єфремова. Усе було таємно, вони не ходили ні у ресторан, ні в облдержадміністрацію - боялися, що їх запишуть", - стверджує Ландік.

За його словами, він отримав цю інформацію від близьких до Єфремова людей.

Нагадаємо, наприкінці березня Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу). При цьому Єфремов також проходить у справі про ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 року (статті 364 і 366 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram