ГоловнаСуспільствоВійна

Росія спростувала свою згоду на військову місію ОБСЄ на Донбасі

У МЗС заявили, що "багатослівність київських стратегів лише заважає справі"

Росія спростувала свою згоду на військову місію ОБСЄ на Донбасі
Фото: rbc.ua

Росія не давала згоди на розміщення збройної поліцейської місії на Донбасі, як раніше повідомив представник Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

Про це заявили у російському МЗС, інформує "Интерфакс".

"Для обговорення цих питань є сформовані формати. Насамперед, це контактна група, яка збереться в Мінську, а також ОБСЄ, у рамках якої відповідне рішення і мають ухвалити", - заявив заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін.

Відповідаючи на питання про те, чи згодна РФ на розміщення місії, він зазначив, що Росія "такої згоди не давала", додавши, що у цій ситуації "багатослівність київських стратегів лише заважає справі".

Нагадаємо, введення поліцейської місії - одна з ключових умов проведення місцевих виборів на Донбасі. ОБСЄ готова реалізувати ідею розміщення місії, якщо всі сторони з цим погодяться.

Раніше Росія виступала категорично проти збройної місії. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав проблему безпеки надуманою і заявив, що беззбройних спостерігачів ОБСЄ буде досить для голосування.

Після чергових переговорів у "нормандському форматі" президент РФ Володимир Путін заявив, що РФ згодна на розміщення збройних спостерігачів, але, як пізніше уточнили у Кремлі, лише на лінії фронту.

Сьогодні заступник голови АП Єлісєєв повідомив, що за підсумками чергових "нормандських" переговорів російська сторона погодилася на розміщення збройних спостерігачів. Однак, за його словами, деталі ще не обговорювалися. Консультації з цього питання мають початися найближчим часом у Відні на рівні постпредів країн "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram