ГоловнаСуспільствоВійна

Прикордонники не пустили в Україну трьох росіян з партією георгіївських стрічок

Мешканці Красноярська не змогли пояснити, навіщо ці "аксесуари" їм потрібні в Україні.

Прикордонники не пустили в Україну трьох росіян з партією георгіївських стрічок
Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники відмовили у в'їзді трьом громадянам Росії, які намагалися провезти партію георгіївських стрічок і символіку незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє сайт Державної прикордонної служби.

"Учора на пункт пропуску "Гоптівка" прибув для проходження прикордонно-митного оформлення автомобіль "Фольксваген" російської реєстрації. Автомобіль прямував із Красноярська в Запоріжжя. Під час перевірки прикордонники помітили знервовану поведінку трьох громадян РФ, які перебували в машині. Під час бесіди громадяни сусідньої держави не змогли пояснити мету, з якою вони їдуть в Україну", - наголошено в повідомленні.

Під час огляду особистих речей росіян прикордонники виявили георгіївські стрічки і символіку бойовиків "ЛНР-ДНР".

Фото: dpsu.gov.ua

"Навіщо ці "аксесуари" їм в Україні, жителі Красноярська пояснити також не змогли. За результатами проведення перевірочних заходів 20-річному і двом 23-річним громадянам Росії було відмовлено у в'їзді в Україну", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, в Росії георгіївська стрічка як символ Перемоги почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. В Україні символом перемоги зробили червоний мак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram