ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР-ЛНР" хочуть, щоб Україна віддала їм 946 осіб, - Медведчук

ОРДО і ОРЛО хочуть отримати значно більше людей, ніж можуть повернути.

"ДНР-ЛНР" хочуть, щоб Україна віддала їм 946 осіб, - Медведчук
Фото: tsn.ua

Представники "ЛНР" і "ДНР" шукають на території України 946 осіб, яких вони планують обміняти на утримуваних заручників.

Про це заявив спецпредставник України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Віктор Медведчук в інтерв'ю "Комсомольской правде".

"Вони шукають на території України 946 осіб. Ми встановили місцезнаходження 602 - тих, у кому зацікавлені представники Луганська і Донецька. Серед них - особи, які вже засуджені, окремі справи перебувають на розгляді в судах, у низці справ ведеться слідство", - зазначив він.

"Проблема в тому, що ОРДО і ОРЛО хочуть отримати набагато більше людей, ніж можуть повернути. Крім того, їх представники вимагають прийняття "закону про амністію". 16 вересня 2014 року вже було прийнято закон "Про недопущення переслідування і покарання учасників подій на території Донецької та Луганської областей". Але спікер так і не підписав текст документа, його не передали на підпис президентові. Хоча депутати за нього проголосували", - додав він.

Нагадаємо, депутат Ради Надія Савченко зголосилася стати парламентером у справі звільнення полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram