ГоловнаСуспільствоВійна

Маріуполь відсвяткував річницю визволення від бойовиків

Два роки тому провели операцію з зачистки міста від "ДНР"

Маріуполь відсвяткував річницю визволення від бойовиків
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

У Маріуполі (Донецька область) в неділю відбулися урочистості з нагоди другої річниці визволення міста. З робочим візитом Маріуполь відвідав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Можу сказати через два роки, що дії, в тому числі промислових підприємств, створили дієву модель, за якої місто залишилося в нормальному стані, - заявив міністр. - Для нас важливо, щоб Маріуполь розвивався як мирне місто, швидко прогресував, тому що Маріуполь - дуже цінна і важлива частина України".

Нагадаємо, 13 червня 2014 року українські військові провели успішну операцію з зачистки Маріуполя від терористичної банди. Вона стала знаковою подією не тільки для жителів міста, а й для всієї України.

Сформовані з працівників підприємств (співробітники найбільших комбінатів Маріуполя - ММК імені Ілліча й "Азовсталі") добровільні народні дружини допомагали силовикам підтримувати громадський порядок в Маріуполі - патрулювали найбільш небезпечні райони міста, а також брали участь у розборі барикад, що залишилися після сутичок. У найважчий час патрулювати півмільйонне місто виходили до 30 тисяч осіб.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко зазначає, що жителі міста з перших днів конфлікту проявили мужність і стійкість.

"Не можу не відзначити роль співробітників наших промислових гігантів - ММК ім. Ілліча та "Азовсталі" - у наведенні порядку в місті. Забуте поняття "добровільна народна дружина" знову стало актуальним. Сталевари, прокатники, представники інших мирних металургійних професій підставили плече рідному місту і допомогли захистити його в лиху годину".

Раніше роль маріупольських металургів в захисті міста від озброєних бойовиків відзначав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час свого нещодавнього візиту до Маріуполя. "Метінвест - приклад надзвичайної стійкості українського народу", - заявив 28 квітня американський дипломат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram