ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов заявив про "бойовий кулак" Росії і про загрозу Європі

За інформацією РНБО, РФ розмістила потужні угруповання в окупованому Криму та вздовж кордону з Україною

Турчинов заявив про "бойовий кулак" Росії і про загрозу Європі
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Росія створює "потужний бойовий кулак", який може завдавати удару як у напрямку України, так і в напрямку європейських партнерів.

Про це він розповів в інтерв'ю тижневику "Новое время", повідомляє офіційний сайт РНБО

За інформацією Ради нацбезпеки, на окупованій території Донбасу діють так звані перший та другий армійські корпуси бойовиків чисельністю близько 35 тис. осіб і бойові російські частини чисельністю 9 тис. оОсіб. На озброєнні у цих двох корпусів - близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, а також близько 800 артилерійських і реактивних систем.

"Весь "командний склад" цих корпусів складається з кадрових російських офіцерів, а більш ніж половина особового складу - російські найманці... Добре озброєні підрозділи, сформовані за моделлю російських збройних сил, що діють за російським військовим статутом", - зазначив Турчинов.

Також створено третій корпус, укомплектований частинами кадрових військових РФ, розташованими вздовж неконтрольованої частини російсько-українського кордону, який виконує функції оперативного резерву.

Потужні угруповання також розміщені в окупованому Криму.

"Розгортаються нові армії: перша танкова і двадцята загальновійськова західного військового округу Росії. Завдання у них виключно наступальні. Поблизу нашого кордону в Південному військовому окрузі РФ також додатково формується 150-та мотострілецька дивізія", - додав Турчинов.

Нагадаємо, раніше Турчинов закликав Захід відмовитися від політики умиротворення агресора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram