ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" допустили до затриманого співробітника ООН адвоката

Україна наполягає на негайному звільненні представника місії.

Бойовики "ДНР" допустили до затриманого співробітника ООН адвоката
Фото: Макс Требухов

Ватажки "ДНР" допустили адвоката до утримуваного співробітника Організації Об'єднаний Націй Юрія Супруна, а також спростували свою заяву про те, що його "засуджено" за військові злочини.

Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Представник ОРДО публічно, в присутності представників України, ОБСЄ та Росії, заявив, що слідство і суд визнали Супруна злочинцем. І от сьогодні ці представники "вмикають задню", кажуть, що ще тільки "слідство" йде. А після нашого тиску до Юрія допустили нарешті адвоката", - написала вона.

Геращенко також нагадала, що Україна наполягає на негайному звільненні співробітника ООН й очікує, що всі міжнародні гуманітарні організації також "займуть публічну позицію" в цьому питанні.

Нагадаємо, представники України в Контактній групі з питань Донбасу продовжують домовлятися про звільнення полонених. Поки що це не дало результатів. Наступна зустріч у Мінську відбудеться 29 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram