ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація в зоні АТО загострилася

Епіцентром бойових дій став район Мар'їнки

Ситуація в зоні АТО загострилася
Фото: Макс Левин

Після відносного затишшя і зменшення кількості обстрілів з 18.00 четверга бойовики на Донбасі активізувалися, особливо в районі Мар'їнки, де позиції Збройних сил України понад 10 разів потрапили під вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів різних систем.

Загалом за добу зафіксовано 46 обстрілів позицій сил АТО, 24 з них на Маріупольському, 18 на Донецькому і чотири на Луганському напрямках, повідомляє штаб АТО.

Укріплення військових біля Красногорівки ворог обстрілював з БМП і зенітної установки ЗУ-23-2, а згодом долучив важкі міномети і двічі вів вогонь з танка.

Крім того, близько 19.00 під ворожий вогонь потрапив контрольний пункт в'їзду/виїзду "Мар'їнка", де постраждали двоє цивільних.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли опорні пункти поблизу Широкиного, Водяного, Гнутового, Славного і Новотроїцького з кулеметів великого калібру і гранатометів різних систем.

На Донецькому напрямку під мінометним вогнем противника опинилися позиції поблизу Невельського, Луганського та Троїцького, а біля Зайцевого і Новгородського ворог застосував кулемети крупного калібру і автоматичні гранатомети.

У Луганській області опорні пункти сил АТО біля Новоолександрівки і Попасної потрапили під вогонь мінометів калібру 82 мм, а поблизу Новозванівки стріляли з гранатометів.

Нагадаємо, в середу у зоні антитерористичної операції на Донбасі поранення отримали двоє українських військовослужбовців, загиблих не було.

Бойові втрати української армії в зоні АТО від початку 2016 року становлять 623 людини пораненими і мертвими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram