ГоловнаСуспільствоВійна

Естонія вирішила видати Україні бойовика "ЛНР"

Рішення про видачу громадянина Естонії Полякова було прийнято ще в грудні 2015 року.

Естонія вирішила видати Україні бойовика "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

Державний суд Естонії відмовився розглядати касаційну скаргу громадянина республіки Володимира Полякова, якого звинувачують в участі в бойових діях на Донбасі і якого уряд має намір видати Україні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу суду.

"Прийнято рішення відмовити в прийнятті скарги у провадження. Нинішнє рішення означає, що постанова уряду про видачу підлягає виконанню", - наголошено в повідомленні.

Рішення про видачу Полякова ухвалили ще в грудні 2015 року на запит української влади. 3 лютого Талліннський адміністративний суд подав уряду припис переглянути це рішення і винести нове. Суд першої інстанції визнав, що в цій справі не виявлені обставини, необхідні для ухвалення рішення, тому воно є незаконним і його потрібно анулювати.

Після цього уряд подав апеляційну скаргу. Окружний суд своєю постановою 19 травня визнав, що рішення про видачу відповідає законодавству, а аргументи Полякова не дають підстав для його скасування.

Нагадаємо, Полякова затримали в лютому 2015 року в Нарві на кордоні, коли він виїжджав з Естонії в Росію. Він мав намір далі дістатися до Луганська автобусом. У Луганську він хотів приєднатися до загонів бойовиків "ЛНР". Під час обшуку в нього виявили зброю і боєприпаси. 2014 року він двічі відвідував окупований Луганськ, щоразу бував там по місяцю.

Раніше Полякова притягували до відповідальності за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але він утік з Естонії та приєднався до Французького іноземного легіону. У його списку правопорушень також водіння автомобіля в стані наркотичного сп'яніння. У серпні Хар'юський повітовий суд Естонії прийняв рішення видати Полякова Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram