ГоловнаСуспільствоВійна

Кримчанина, який вивісив над будинком прапор України, повторно визнали винуватим за кримінальною статтею

Суд засудив проукраїнського активіста до 320 годин виправних робіт.

Кримчанина, який вивісив над будинком прапор України, повторно визнали винуватим за кримінальною статтею
Владимир Балух на заседании суда
Фото: crimeahrg.org

Суд окупованого Криму повторно визнав винуватим громадянина України Володимира Балуха за кримінальною статтею і засудив його до 320 годин виправних робіт.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

"10 червня 2016 року Суддя Роздольненського районного суду в Криму Бедрицкий М.А. виніс вирок стосовно громадянина України Володимира Балуха", - йдеться в повідомленні.

Активіста визнано винуватим за ст. 319 КК РФ (образа представника влади: публічна образа представника влади під час виконання ним своїх посадових обов'язків або у зв'язку з їхнім виконанням) і знову засуджено до 320 годин обов'язкових робіт.

Нагадаємо, 5 лютого суд вже засуджував Балуха до того самого виду покарання за тим самим звинуваченням, але суд вищої інстанції скасував цей вирок і направив справу на новий судовий розгляд.

Вперше російські силовики зацікавилися Балухом у травні 2015 року, коли на його будинку в селі Серебрянка співробітники ФСБ виявили прапор України, який фермер повісив ще взимку 2013 року на знак солідарності з Євромайданом. Згодом прапор зірвали (за припущенням Балуха, знову-таки співробітники ФСБ), а самого фермера намагалися звинуватити у крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram