ГоловнаСуспільствоВійна

Росія порушила справу проти українського лікаря за заклик не лікувати бойовиків

Його звинувачують у підбурюванні до застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

Росія порушила справу проти українського лікаря за заклик не лікувати бойовиків
Фото: UKRLIFE.TV

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти українського лікаря Олександра Чернова, який минулого тижня в інтерв'ю Ukrlife.tv розповів, що під час роботи в Єнакієвому навмисне не надавав належної медичної допомоги сепаратистам.

"Олександр Чернов, який раніше працював лікарем анестезіологом-реаніматологом міської лікарні №7 міста Єнакієвого Донецької області України, дав інтерв'ю журналісту одного з українських телеканалів. У ньому він публічно закликав лікарів України здійснювати з дотриманням конспірації дії з надання медичної допомоги неналежної якості пораненим з-поміж цивільного населення, що отримали травми в результаті порушення режиму припинення вогню на території південного сходу України. Тобто громадянам, які не бажають визнати легітимність діючої влади на Україні. Чернов схиляв лікарів вводити таким пацієнтам медичні препарати, які не призначені для лікування, в результаті чого має настати їхня смерть", - заявили в слідкомі.

Його звинувачують у підбурюванні до застосування заборонених засобів і методів ведення війни (ч.4 ст.33, ч.1 ст.356 Кримінального кодексу РФ).

Чернов в інтерв'ю зізнався, що свідомо "не проявив себе як добрий лікар" щодо поранених бойовиків.

"У мене не було можливості якоїсь явної шкоди заподіювати пораненим "ополченцям". Тому я завдавав шкоди тим, що, грубо кажучи, лежать три кровоспинні - я використовую найгірше з них. Другий варіант - з п'яти видів шовних матеріалів зашивають найдешевшим, який з великою ймовірністю, поки довезуть до Слов'янської лікарні, може розповзтися", - розповів він.

Чернов пояснив, що вилікуваний медиками бойовик з великою часткою ймовірності знову піде вбивати українських військових.

"Лікарям, які надають медичну допомогу пораненим бойовикам, слід пам'ятати, що вони не стоять осторонь політики, а клятва Гіппократа не звільняє від кримінальної відповідальності за поплічництво терористам", - заявив Чернов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram