ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери просять президента дати їм можливість легально забезпечувати армію тепловізорами та іншою технікою

Над волонтерськими організаціями нависли кримінальні справи.

Волонтери просять президента дати їм можливість легально забезпечувати армію тепловізорами та іншою технікою
Фото: facebook.com/backandalive

Представники волонтерських організацій просять президента дати їм можливість легально забезпечувати армію тепловізорами, безпілотниками, приладами нічного бачення та іншою технікою. Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Над людьми, які мали на меті благі наміри, нависла прірва кримінальних справ, оскільки, згідно з українським законодавством, за володіння пристроєм, який може бути визнано технічним, передбачена кримінальна відповідальність у вигляді 9 років позбавлення волі», - сказав волонтер Максим Рябоконь з «People's Project». Волонтери наголошують: у європейських країнах такі пристрої є у вільному продажу, в Україні ж технічним приладом може вважатися все, що складніше від викрутки.

Волонтерські організації «Народний тил», «Мир і Ко», «People's Project», «Комбат-ЮА», «Допоможи фронту», «Громадяни майбутнього» просять президента створити робочу групу під його керівництвом для вирішення ситуації, що склалася.

«Ми просимо внести зміни в ст. 359 Кримінального кодексу України, зміни в Постанову Кабінету Міністрів України №86 від 28.01.2004, визначивши чіткий і вичерпний список спеціальних технічних приладів і пристроїв, а так само декриміналізувати володіння ними, зазначивши, що склад злочину становить виключно їхнє незаконне застосування», - йдеться у Відкритому листі до Президента, оприлюдненому волонтерськими організаціями.

Як раніше повідомляли, волонтерські групи спільно з Міністерство оборони, Генштабом і тисячами спонсорів підготували кращих снайперів АТО, які вже через тиждень вирушать на перші бойові завдання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram