ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ стали свідками обстрілу Водяного

Місія ледве втекли з населеного пункту

Спостерігачі ОБСЄ стали свідками обстрілу Водяного
Водяное

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 22 червня стали свідками обстрілу контрольованого українською владою населеного пункту Водяне, розташованого за 94 кілометри на південь від Донецька.

Звіт місії оприлюдено на сайті ОБСЄ.

Візит СММ у Водяне було погоджено з представниками Спільного центру контролю і координації (СЦКК). Об 11:18 спостерігачі проводили піше патрулювання і говорили з подружжям у їхньому будинку, коли на село впали сім мінометних снарядів, імовірно, 82 мм калібру.

Спостерігачі ОБСЄ разом з українськими військовими, серед яких був український представник у СЦКК, сховалися в будинку. Спостерігачі зв'язалися зі своїми колегами з дзеркального патруля в контрольованому "ДНР" Комінтерновому (23 км на північний схід від Маріуполя), яких супроводжував представник збройних сил Російської Федерації у СЦКК з проханням про припинення вогню. Після 15 хвилин, коли ситуацію оцінили як безпечну, члени патруля вийшли з будинку і попрямували до двох броньованих автомобілів ОБСЄ, припаркованих приблизно за 70 метрів від будинку. У цей час спостерігачі почули ще два вибухи мін. Вони перележали обстріл на землі.

Водії патруля, які залишалися в машинах, повідомили, що один вибух стався на відстані приблизно 100-150 метрів на північ, а другий на такій самій відстані на південний схід. Одна з мін влучила в будинок у південно-західній частині села, почалася пожежа. Патруль благополучно повернувся на свою базу в Маріуполі близько 13:00.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, в середу бойовики обстріляли зі 122 мм самохідних артустановок житлові масиви Авдіївки і Первомайського, а з 82 мм мінометів стріляли по Водяному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram