ГоловнаСуспільствоВійна

Нуланд провела зустріч із Сурковим у Москві

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі.

Нуланд провела зустріч із Сурковим у Москві
Фото: Макс Левин

Заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд і помічник президента Росії Владислав Сурков у Москві обговорили виведення військ з Донбасу і прискорення повного припинення вогню.

Про це повідомляє прес-служба посольства США в Москві.

"Нуланд відвідала Москву 23 червня для проведення консультацій з російськими офіційними особами щодо ситуації в східній частині України і подальших кроків у реалізації Мінських домовленостей на підтримку "нормандського процесу". Російську делегацію очолив помічник президента Владислав Сурков", - йдеться в повідомленні.

Розмова була присвячена аспектам безпеки в рамках Мінських домовленостей. Зокрема сторони говорили про те, як прискорити повне припинення вогню і виведення важкого озброєння, а також як забезпечити повний і безперешкодний доступ Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в зону АТО.

Нуланд і Сурков також розглянули поточну роботу в реалізації політичних і гуманітарних аспектів Мінських домовленостей.

Нагадаємо, Суркова вважають куратором "ДНР" і "ЛНР" у керівництві РФ. Йому заборонили в'їзд в Україну з березня 2014 року.

Сурков і російські силовики під його керівництвом регулярно відвідували Київ, Донецьк і Крим протягом 2013-2014 років. Офіційно візит російських силовиків оформляли як "відрядження співробітників ФСБ у дружню СБУ".

Восени 2015 року народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що в Росії вирішили змінити кремлівського керівника "проекту Новоросія". За його даними, курирувати "ДНР" і "ЛНР" у Росії замість Суркова було доручено заступникові голови уряду РФ Дмитрові Козаку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram