ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ відзначила зменшення кількості обстрілів на Донбасі на третину

Олександр Хуг вважає, що обстріл у Водяному було направлено проти місії

ОБСЄ відзначила зменшення кількості обстрілів на Донбасі на третину
Александр Хуг
Фото: EPA/UPG

У Спеціальній моніторингової місії ОБСЄ заявили, що кількість обстрілів цього тижня зменшилася на третину.

"Порівняно з попередніми чотирма тижнями випадки порушення режиму припинення вогню на сході України зменшилися на 35% цього тижня. Зниження вогню ми фіксували в районі Донецького аеропорту, Ясинуватої, Авдіївки, у районі Світлодарська... Це дає підстави для обережної надії на закінчення конфлікту", - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що за останній тиждень найбільш інтенсивні бойові дії велися на Маріупольському напрямку і в районі Ясинуватої.

За словами Хуга, представники "ДНР" та "ЛНР" у шість разів частіше перешкоджають роботі спостерігачів порівняно з українськими військовослужбовцями. Це проявляється в обмеженні свободи пересування, створенні радіоперешкод, вогні по БПЛА місії і обстрілі спостерігачів.

Усе це, додав перший заступник голови СММ ОБСЄ, вказує, що ведуться узгоджені дії, спрямовані на перешкоджання виконання мандата місії.

Хуг вважає, що обстріл Водяного, коли там перебували спостерігачі ОБСЄ, був невипадковим.

"У середу у Водяному, підконтрольному Києву, за 2 км від лінії зіткнення наші спостерігачі потрапили під мінометний обстріл. Наше відвідування цього села було скоординовано у Спільному центрі з контролю і координації, який повинен забезпечувати доступ наших спостерігачів. Ті, хто відкрив вогонь з мінометів, знали про те, що спостерігачі знаходяться в селі, але все одно застосували міномети", - сказав він.

Хуг нагадав, що снаряди розірвалися за 100 м від спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram