ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, чотирьох поранено за добу в АТО

Ворог не застосовував артилерію, однак тривають потужні мінометні обстріли

Військовий загинув, чотирьох поранено за добу в АТО
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку вчора відбулися чотири ворожі обстріли в Попаснянському районі в темний час доби. Два з них були мінометними.

На Донецькому напрямку вперше за кілька тижнів ворог не застосовував артилерію. Однак тривають потужні мінометні обстріли - вчора стріляли в Троїцькому, Новоселівці Другій і Авдіївці. После 17:00 противник відкрив масований вогонь в районі Авдіївської промзони. Бої тривали більш ніж шість годин. Ворог атакував зі своїх позицій по лінії Ясинувата - Яковлівка. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, в тому числі дев'ять - з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойові дії велися переважно у другій половині дня. Окупанти активно застосовували БМП і міномети по всьому фронту. Найбільш жорстке протистояння вчора відбулося в Мар'їнці та під Докучаєвськом, де українські війська мусили відкривати вогонь у відповідь. В цілому ворожі обстріли тривають по всіх основних опорних пунктах сил АТО; спокійно вчора було лише в Красногорівці і Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема п'ять мінометних.

Нагадаємо, бойовики в суботу випустили по ЗСУ 130 мін і понад 100 снарядів, число обстрілів склало 55. Поранення отримали троє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram