ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група з питань Донбасу домовилася про розведення сил у двох населених пунктах

У Мінську також вирішили відновити постачання вугілля з Донбасу.

Контактна група з питань Донбасу домовилася про розведення сил у двох населених пунктах
Фото: un.org

Учасники робочої групи з питань безпеки у врегулюванні конфлікту на сході України домовилися про розведення сил у двох районах.

Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, інформує БЕЛТА.

"Учасники робочої групи з безпеки продовжили розгляд питань, які вже обговорювали в рамках конференції цієї робочої групи 24 червня. Сьогодні в цих питаннях було досягнуто суттєвого прогресу. Із задоволенням хочу відзначити, що всі сторони, в принципі, досягли угоди про розведення сил і засобів у двох місцях: Золоте і Петровське. Роботу з цього питання буде продовжено", - пояснив Сайдік.

Робоча група з економічних питань в основному обговорювала тему відновлення залізничної інфраструктури. Також йшлося про соціальні платежі та про питання власності.

"Дискусія продемонструвала необхідність термінового вирішення соціальних проблем у зоні конфлікту. Зокрема, це заборгованість із заробітної плати перед працівниками в окремих районах Донецької і Луганської областей", - зазначив Сайдік.

Також сьогодні під час переговорів було повідомлено, що постачання вугілля з окремих районів Донецької області на територію, підконтрольну Україні, частково відновили.

"Цей аспект дуже важливий для виробництва електроенергії і надалі необхідно виробити більш чіткий механізм перевезень вугілля", - зазначив спецпредставник ОБСЄ.

Нагадаємо, за ініціативою України на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи її учасники мають обговорити створення підгрупи з відновлення контролю на українсько-російському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram