ГоловнаСуспільствоВійна

Затримані під Маріуполем бойовики вели вогонь по бійцях ЗСУ за наказом російських кураторів

СБУ допитала взятих у полон сепаратистів.

Затримані під Маріуполем бойовики вели вогонь по бійцях ЗСУ за наказом російських кураторів
Фото: Скриншот видео

Співробітники служби безпеки допитали вісьмох бойовиків "ДНР", затриманих українськими військовими під Маріуполем.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Згідно з письмовими свідченнями затриманих, вони приєдналися до терористів, щоб підзаробити - їм обіцяли зарплату в розмірі 15 тис. російських рублів. Ватажком угруповання, в яке їх прийняли, був громадянин Росії на прізвисько "Шаман".

При "Шамані" постійно перебував радник - кадровий російський військовий. Командир підрозділу затриманих - громадянин РФ "Льоха Пітерський", майор російської поліції, має досвід бойових дій у Чечні.

За завданням російських "кураторів" поблизу н.п. Ленінське бойовики спостерігали за особовим складом, технікою і пересуванням підрозділів українських військових. Вони також намагалися замінувати територію поблизу Широкиного протипіхотними мінами, які заборонені Женевською конвенцією, і мали наказ відкривати вогонь на ураження в разі викриття їхнього спостережного пункту.

Нагадаємо, 27 червня в районі Широкиного на Маріупольському напрямку вісім бойовиків "ДНР" потрапили в полон. Також під час бою двох бойовиків було знищено. Полонені розповіли, що вони бійці так званого 9-го полку "ДНР" і є жителями окупованих територій. З полоном бойовиків, судячи з усього, пов'язане різке посилення обстрілів на Маріупольському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram