ГоловнаСуспільствоВійна

Міністр оборони Польщі анонсував рішення НАТО, яке змусить Росію піти з України

"На саміті у Варшаві ухвалять знакове рішення".

Міністр оборони Польщі анонсував рішення НАТО, яке змусить Росію піти з України
Фото: warsawpoint.com

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич сподівається, що рішення, прийняті на саміті НАТО в липні, змусять Росію відступити з території України.

Про це він заявив напередодні саміту, передає

"Радіо Польша".

"Під час саміту НАТО у Варшаві буде прийнято знакове рішення. Протягом довгого часу Росія думала, що має право це рішення оскаржити. До його прийняття ми не маємо підстав про щось говорити. Після того, як рішення буде прийнято, ми зможемо почати розмову про те, як зберегти мир у всьому світі", - заявив Мацеревич.

Він також заявив, що сподівається, що після переговорів Росія "не тільки відмовиться від агресивних кроків, а й відступить з територій України, які вона незаконно зайняла".

Нагадаємо, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг підтвердив плани зміцнити східний фланг, розмістивши чотири батальйони в Польщі і балтійських країнах. "Так ми даємо зрозуміти: якщо нападуть на якусь із наших країн-учасниць, НАТО відповість єдиним фронтом", - заявив він.

Саміт НАТО відбудеться у Варшаві 8-9 липня. Також на ці дні заплановано зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", під час якої сторони обговорять ситуацію на сході України і виконання Мінських домовленостей сторонами конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram