ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко розповів, що за останній місяць двічі розмовляв з Путіним

Розмови були присвячені звільненню заручників.

Порошенко розповів, що за останній місяць двічі розмовляв з Путіним
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко за останній місяць двічі розмовляв з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо звільнення українських заручників, які перебувають у в'язницях в Росії і на окупованих територіях Донбасу.

Про це він розповів в інтерв'ю болгарському телеканалу qTV, повідомляє УНІАН.

"Можу сказати, що протягом останнього місяця ми мали дві розмови (з Путіним - ред.), і вони були повністю присвячені звільненню заручників. Десятки українців арештовано і вони перебувають у тюрмах Російської Федерації тільки тому, що мають українські паспорти. Сотні українців перебувають у підвалах на окупованих територіях як заручники злочинної влади", - сказав Порошенко.

Він також заявив, що українська сторона вимагає від Росії дотримання Мінських домовленостей.

"Ми вимагаємо дотримання Мінських домовленостей, включно і в частині невідкладного звільнення заручників. Розмови були присвячені звільненню заручників", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 29 червня в Мінську відбулася чергова зустріч Контактної групи щодо Донбасу, основним питанням якої було питання безпеки. Під час переговорів українська сторона констатувала, що ватажки "ЛНР" - "ДНР" знову заблокували звільнення заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram