ГоловнаСуспільствоВійна

Керрі назвав припинення вогню на Донбасі головною умовою виконання Мінських угод

Держсекретар заявив, що в іншому разі санкції проти Росії залишаться чинними

Державний секретар Джон Керрі назвав припинення вогню на Донбасі головною умовою виконання Мінських угод, підтвердивши таким чином позицію України.

Про це він заявив на брифінгу після переговорів з президентом Петром Порошенком.

"Найшвидший спосіб розв'язати конфлікт - повністю реалізувати Мінські угоди. Не повинно бути сумнівів, що для цього має бути зроблено - реальне припинення вогню. По-друге, необмежений доступ ОБСЄ до всієї території Донбасу, повернення всіх заручників, вільні вибори на Донбасі за стандартами ОБСЄ і української Конституції, виведення всіх військових сил і техніки, повернення суверенітету України до кордону", - сказав він.

Керрі підкреслив: Мінські угоди неможливо реалізувати без припинення вогню. Про це напередодні заявив президент США Барак Обама у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним.

Раніше Путін зажадав від України виконувати політичні пункти Мінських домовленостей, попри безперервні обстріли на Донбасі.

Державний секретар США також додав, що якщо з вини Росії деескалація ситуації на Донбасі не відбудеться, міжнародні санкції проти неї залишаться чинними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram