ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 72 рази обстріляли сили АТО на Донбасі

Найбільше обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку.

Бойовики 72 рази обстріляли сили АТО на Донбасі
Фото: warfiles.ru

За минулу добу бойовики 72 рази обстріляли позиції позиції українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Фейсбуці.

Найбільше обстрілів - 37 - зафіксовано на Маріупольському напрямку. Із забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібру 152 мм терористи обстріляли позиції бійців АТО в Мар'їнці, зі 122-міліметровою самохідної установки - в Красногорівці. Під час обстрілу Старогнатівки, Богданівки, Новогригорівки, Водяного, Широкиного, Мар'їнки і Красногорівки бойовики застосовували 120-міліметрові міномети.

На Донецькому напрямку підтверджено 30 випадків ведення вогню з боку сепаратистів. Зі 122-міліметрової артилерії бойовики били по Опитному і Пісках, а в Авдіївці та Зайцевому використовували 120-міліметрові міномети. Також на цьому напрямку по укріпленнях сил АТО стріляли з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано п'ять обстрілів позицій ЗСУ. У Новотошківці бойовики били з 82-міліметрових мінометів і зенітної установки, а поблизу Станиці Луганської - з гранатометів різних систем.

"Незважаючи на активізацію ворога, підрозділи сил АТО повністю контролюють ситуацію по всій лінії розмежування", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, вчора через загострення ситуації в зоні бойових дій на передову виїхав секретар РНБО Олександр Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram