ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" та "ЛНР" провели навчання з блокування цивільними миротворців ОБСЄ

Жителів окупованих міст вчать, як заважати поліцейській місії

Терористичні організації "ДНР" та "ЛНР" провели навчання, де жителям окупованих територій показували, як блокувати поліцейську місію ОБСЄ.

У вівторок такий "тренінг" провели в Луганську, повідомляють сайти сепаратистів. Там, за сценарієм, двотисячна демонстрація блокувала просування "умовної іноземної збройної місії", яка у свою чергу намагалася "взяти частину мітингувальників у заручники, а також розігнати учасників демонстрації за допомогою водометів і піротехнічних засобів".

У середу аналогічні навчання провели в Шахтарську. Жителів міста вчили блокувати транспорт, а також роззброювати "представників збройної місії".

Нагадаємо, введення поліцейської місії на Донбас - одна з ключових умов проведення місцевих виборів на Донбасі. ОБСЄ готова реалізувати ідею розміщення місії, якщо всі сторони з цим погодяться.

Раніше Росія виступала категорично проти збройної місії. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав проблему безпеки надуманою і заявив, що беззбройних спостерігачів ОБСЄ буде достатньо для голосування.

Після чергових переговорів у "нормандському форматі" президент РФ Володимир Путін заявив, що РФ згодна на розміщення збройних спостерігачів, але, як згодом уточнили у Кремлі, лише на лінії фронту.

Це питання має обговорюватися на наступній зустрічі лідерів "нормандської четвірки". Зараз вирішується питання, в якому форматі працюватиме ця місія. Росія наразі згодна тільки на озброєння спостерігачів пістолетами для самооборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram